You are here

Patienter på remiss från läkare inom Landstinget

Kliniken samarbetar med Stockholms Läns Landsting genom en etablering i plastikkirurgi. Vi tar främst emot patienter som har drabbats av hudtumörer i huvud/halsområdet och som kommer på remiss från andra läkare (t.ex. husläkare eller hudläkare) för att opereras på min mottagning.

Vi kan även ta emot vissa remisser för bedömning av andra hudförändringar som kan kräva kirurgiskt borttagande företrädesvis inom huvud-, hals- och bröstregionen. Dessa kan innefatta olika typer av födelsemärken, leverfläckar, större talgkörtlar.

Rent kosmetiska hudförändringar kan inte opereras via landstingstaxa.

Besöken inklusive kirurgisk behandling sker inom den nationella taxan och som patient med remiss betalar du 150 kr (remiss från husläkare) eller 350 kr (remiss från annan läkare) för besöket. Frikort gäller.

Om du är i behov av denna typ av vård skall du först besöka din läkare som remitterar vidare till mig.

När remissen kommit till oss kommer du att kallas till ett besök och i samband med detta kan vi oftast direkt operera bort förändringen. Det är därför viktigt att vara förberedd på att kunna ta det lugnt ett par dagar efter ingreppet och att noga läsa igenom rekommendationer om vad du bör undvika inför en operation. Titta under fliken ”Inför Besök/Operation”

Based on Drupal Busy theme, AALFA 2011-06-01